Saltum Festdage – Sådan begyndte det

“Der skal da også ske noget i Saltum!” sådan lød det fra nogle initiativrige borgere og på den måde startede for år tilbage Saltum Uldfestival i Saltum by.

Det der idag er Saltum Festdage udsprang da Saltum Uldfestivals bestyrelse i 2017 valgte at flytte Uldfestivalen fra Saltum by til Jambo Feriepark.

En gruppe borgere og handelsstandsforeningen besluttede derefter at undersøge, om Saltum by kunne danne rammerne om Saltum Festdage – Uld og kunsthåndværk. Festdagene arrangeres nu i et samarbejde mellem Egnssamlingen, Saltum Handelsstandsforening og Saltum Husflidsskole.

Saltum Festdage – Uld & Kunsthåndværk er, som navnet siger, nogle festlige dage i Saltum. Du kan møde kunsthåndværkere fra nær og fjern. Kunsthåndværkerne har både arbejdende boder og salgsboder.

Saltum Festdage vil hovedsageligt foregå i og omkring de store hvide telte der er opstillet på Egnssamlingens store grønne areal, samt på p-pladsen midt i byen. I disse telte vil de mange udstillere have deres salgsboder. Derudover vil der også være udstillere og aktiviteter ved Egnssamlingen, Husflidsskolen og Baptistkirken. Her vil frivillige fortælle om og vise de mange forskellige aktiviteter.

Saltum kommer til at summe af liv også fordi mange af byens borgere vælger at vise deres egne hobbyarbejder frem, ligesom Lions Club Hvetbo afholder deres store loppemarked, som bestemt er et besøg værd.

Naturligvis har byens forretninger også en stor interesse i, at der sker noget i Saltum, og de er klar med skarpe tilbud også under Saltum Festdage.

Boder ved Egnssamlingen